Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σύλλογοι Προστασίας Περιβάλλοντος

EcoSolidarity2

Σέβομαι το περιβάλλον σημαίνει πως συνειδητοποιώ τη θέση μου μέσα στο χώρο τον οποίο ζω, άρα σέβομαι και τον εαυτό μου. Σήμερα όμως οι σχέσεις αλληλεξάρτησης του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος και του ανθρώπου διαταράσσονται ολοφάνερα.  

Μέσα στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιούνται και οι τοπικοί σύλλογοι εθελοντών για την προστασία του περιβάλλοντος του προάστιού μας. Γνωρίστε τους:
 

 EcoSolidarity2

Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού,

Ο ιστορικός Μ.Ε.Ο. Νέου Ψυχικού, μετράει 57 χρόνια προσφοράς και δημιουργικότητας. Ιδρύθηκε στις 26/6/1955, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονταν για τη διαμόρφωση του Νέου Ψυχικού. Ανέπτυξε πρωτοφανή δραστηριότητα σε πολλούς τομείς, όπως διάνοιξη δρόμων, διαμόρφωση πλατειών, ενέργειες για απαλλοτριώσεις οικοπέδων, ανέγερση σχολείων και ενίσχυση διαφόρων δραστηριοτήτων. Αξιομνημόνευτος ο θεσμός των Ανθεστηρίων που λάμβανε χώρα κάθε χρόνο την Άνοιξη.

Σήμερα, ο Όμιλος εδρεύει σε ιδιόκτητο ακίνητο και δραστηριοποιείται κυρίως σε πολιτιστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, πραγματοποιώντας πολυάριθμες εκδηλώσεις κι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Σκοπός του είναι η προαγωγή του πνεύματος, της μόρφωσης και του πολιτισμού, όπως και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης με κύριο στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

  Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 19, 154 51 Νέο Ψυχικό
Επικοινωνία: 210 6714603, meoneopsychiko@gmail.com
Ιστοσελίδα: meoneopsixiko.wordpress.com
 
 EcoSolidarity2

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης,

Η ιστορία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης αρχίζει με την ίδρυση του το 1990. Οι κάτοικοι της Φιλοθέης αποφάσισαν να ιδρύσουν Σύλλογο για να αντισταθούν στην υποβάθμιση του πρασίνου, στην επέκταση των παράνομων επαγγελματικών χρήσεων και στη καταστροφή της οικιστικής και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας του Προαστίου. Ο κίνδυνος προερχόταν κυρίως από την ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή δόμησης και τον χαρακτηρισμό της Φιλοθέης ως περιοχής «αμιγούς κατοικίας» σε αντίθεση με το ισχύον ανέκαθεν καθεστώς της «αποκλειστικής κατοικίας».

Από το 1994 ο Σύλλογος εκδίδει την εφημερίδα «Φιλοθεάτικη Πικροδάφνη» στη προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και την διανέμει δωρεάν στα σπίτια. Στην εικοσαετή πορεία του, ο Σ.Π.Π.Φ έχει καταφέρει (ενδεικτικά μόνο): την αποτροπή κάλυψης του ρέματος «Ποδονίφτη» και την αναγνώριση του σαν «ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους», τη ματαίωση ανέγερσης μεγάλου Ιερού Ναού στη θέση της γραφικής Αγ. Φιλοθέης, παρά την αντίθετη θέση της τότε Δημοτικής Αρχής (Απόφαση ΣτΕ 1118/93), την απομάκρυνση πολλών παράνομων επαγγελματικών χρήσεων και πολλές παρεμβάσεις στη πολεοδομία για την αποτροπή οικοδομικών παρανομιών.

  Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β’ 11, 15237 Φιλοθέη
Επικοινωνία: 210-6827528 και 210-6818285,   info@sppf.gr
Ιστοσελίδα:
www.sppf.gr
 
 EcoSolidarity2

Σύλλογος για τη Διατήρηση της Φυσιογνωμίας της Φιλοθέης,

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του προαστίου μας και στην προστασία των κοινοχρήστων χώρων που είχαν αρχίσει, για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, να αμφισβητούνται εξ αιτίας των αλόγιστων πράξεων και παραλείψεων της τότε δημοτικής αρχής.

Η κατάργηση της κεντρικότερης Πλατείας της Φιλοθέης, της Πλατείας Μαλαματιανού, η απειλή για κατάργηση ενός φυσικού κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, του κτήματος Καραμπάση, φήμες για την «αξιοποίηση» του βουνού (τμήματος των Τουρκοβουνίων) της Φιλοθέης, η συνεχής επέκταση των επαγγελματικών στεγών και χρήσεων με μια από τις συνέπειες τη ραγδαία επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, παραμένουν λίγα, από τα πολλά, προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες διοικήσεις και που πρέπει να αντιμετωπισθούν σήμερα. Ο σύλλογός μας εμμένει στην υπεράσπιση της κηπούπολης – αποκλειστικής κατοικίας και μάλιστα σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

 

Διεύθυνση: Κεχαγιά 28, 15237 Φιλοθέη
Επικοινωνία: 210 6850269 και 210 6812983,   sfilothei@yahoo.com
Ιστοσελίδα:

 
 EcoSolidarity2

Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού,

Ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού ιδρύθηκε το 1989 από ενεργούς πολίτες – κατοίκους του Δήμου μας με σκοπό:

  1. την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής από κάθε οικοδομική,κυκλοφοριακή και άλλη επιβάρυνση,
  2. τη διατήρηση, βελτίωση και επέκταση του πρασίνου εντός των ορίων του Δήμου Ψυχικού για την υγιεινότερη και ανετότερη διαβίωση των κατοίκων,
  3. την ενημέρωση των δημοτών του Ψυχικού για κάθε σχετικό με την ποιότητα ζωής στο προάστειό μας θέμα, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου και την καλλιέργεια κοινωνικών και πολιτιστικών σχέσεων,
  4. την συμπαράσταση προς την Δημοτική Αρχή του Ψυχικού και την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων αυτής ενώπιον των αρμοδίων Αρχών ως προς τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.
  Διεύθυνση: Παράσχου 8, 154 52 Ψυχικό
Επικοινωνία: 210 770 2420,   info@oikopsychiko.gr
Ιστοσελίδα:
www.oikopsychiko.gr
 
 EcoSolidarity2

Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού,

H Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού είναι σωματείο αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών με σκοπούς την προστασία τής ιδιοκτησίας και τής ποιότητας ζωής στο Δήμο Ψυχικού. Το σωματείο μας είναι αποτέλεσμα αυτοοργάνωσης δημοτών τού Ψυχικού που βλέπουμε την περιουσία και την ποιότητα ζωής στην περιοχή να θίγεται την ίδια στιγμή που ανατιμάται η ονομαστική της αξία και καθίσταται βασική πηγή φορολογικής αφαίμαξης.

Καλούμε όσους δημότες επιθυμούν να διαφυλάξουν την ποιότητα ζωής στην γειτονιά τους και δεν επιθυμούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τις σχετικές αντιξοότητες, να ενισχύσουν και να επωφεληθούν από τις αντίστοιχες προσπάθειες στα πλαίσια τής Ενώσεως. Ενδεικτικώς, ενέργειες μελών τής «Ενώσεως» για θέματα όπως τών αντικειμενικών αξιών τής περιοχής μας αρχίζουν να αναγνωρίζονται ευρύτερα και να επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα.

 

Διεύθυνση:
Επικοινωνία: ,   info@enip.gr
Ιστοσελίδα:
enip.gr

 

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης από “Παράθυρο”

Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 2014

Τελευταία Νέα