Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αποτελέσματα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ»

Kyriakideia6

Kyriakideia6Για 30η συνεχή χρονιά τα επετειακά «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» Αγώνες Δρόμου Επί Δημοσίας Οδού, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, έκλεισαν με ρεκόρ συμμετοχών.

Δρομείς όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης για να λάβουν μέρος στους αγώνες των 1000 μέτρων (για τις μικρές κατηγορίες) αλλά και για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού, ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης, που φέρει το όνομά του.

Ως προς τους αγώνες του ενός χιλιομέτρου, έγινε ρεκόρ συμμετοχής καθώς 224 μικροί αθλητές από διάφορους αθλητικούς συλλόγους πέρασαν την γραμμή του τερματισμού, ενώ στους αγώνες των 10 χιλιομέτρων 780 αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φιλοθέης με σκοπό τον τερματισμό, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής.

H εκκίνηση του δρόμου των 10 χιλιομέτρων, δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού  κ. Παντελή Ξυριδάκη :

  • Στην κατηγορία 10km ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Πιτσώλης Χαράλαμπος του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ και ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση οι Πασπάτης Αλέξης του ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ και Κωστούρος Αναστάσιος-Θωμάς ανεξάρτητος.
  • Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Ασημακοπούλου Κατερίνα του POLIAS RUNNERS και στη δεύτερη και τρίτη θέση η Σπάθη Βασιλική ΤΟΥ ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ και η Κολοβού Βίκυ του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ.
  • Αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα όλων των αγώνων, εδώ, και φωτογραφίες, εδώ
Kyriakideia9

Σημαντικό γεγονός του αγώνα η συμμετοχή και τερματισμός του Νίκου Πολιά, κατόχου του πανελλήνιου ρεκόρ της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου και πολυνίκη Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου.

Στους πρώτους νικητές και νικήτριες, όλων των κατηγοριών, απονεμήθηκε φανέλα απομίμηση, αυτής που φορούσε ο Στέλιος Κυριακίδης το 1946, στον Νικηφόρο του αγώνα Μαραθωνίου της Βοστώνης. Ακολούθησαν απονομές στους νικητές του αγώνα αλλά και στους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.

Kyriakideia7

Ο αγώνας αυτός προσέφερε χαρά και όμορφες στιγμές σε όλους όσους έλαβαν μέρος , αλλά και σε όσους παρακολούθησαν από κοντά το γεγονός αυτό :

  • Η συνεισφορά των εθελοντών, των Εγαζόμενων στο Δήμο, των κριτών ΣΕΓΑΣ, της Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), της αστυνομίας (Τροχαία Κηφισιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού) , τον ΟΑΣΑ, τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ήταν πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά ο αγώνας  , στηριζόμενοι στις οδηγίες του Α.Ο. Φιλοθέης (Α.Ο.Φ.) που τον οργάνωσε και φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
  • Οι χορηγοί ήταν, ASICS, ΝΕΡΑ ΒΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ  ΦΑΡΟΣ ΜΠΕΪΚ, RUNNER MAGAZINE, ΣΤΙΒΟΖ, ΕΡΤ

Kyriakideia8

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους  :

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Καραμέρος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Κωστής Χατζηδάκης, η Βουλευτής Επικρατείας με τη Νεα Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κος Γιωργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Κώστας Παναγόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού κα Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας κα Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κος Γάτος Αλκιβιάδης, η Αντιδήμαρχος  Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, Αθλητισμού κα Τρέζου – Σκουρογιάννη Μάρω, ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Πρασίνου & Ανακύκλωσης κος Βύρων Σαμαρόπουλος, η  Πρόεδρος  Ο.Κ.Α.Π.Α κα Νέλλη Λάβδα, η  Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, η  Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Επιτροπής  Εθελοντισμού  κα Άννα Κούμπα – Κομνηνού, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης, η  Δημοτική Σύμβουλος κα Έλση Δημουλάβ ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κος Γαλάνης Δημήτρης, ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κος Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης  κος Γιάννης Προβελέγγιος και όλο το Δ.Σ του ΑΟ Φιλοθέης.

Kyriakideia3

Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα