Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΘΕΑΤΡΟ/Το Γάλα

gala banner

togala photo

Δείτε την ιστορική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνουεσία του Νίκου Μαστοράκη. Η παράσταση παίχτηκε το 2006 και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Μαρία Παπαστεφανάκη.

Η παράσταση μιλάει για την ιστορία της Ρήνας και των δύο γιων της, Αντώνη και Λευτέρη, μετανάστες από την Τιφλίδα. Δύο διαφορετικά παιδιά με ίδια τραύματα , ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του. Η επίσκεψη αυτή ξυπνά οικογενειακά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα την σχέση τους με την έννοια της «Πατρίδας», της «Μητέρας» και της «Αγάπης». Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού , ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η μητέρα τους βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.

Δείτε την παράσταση εδώ 

Τελευταία Νέα