Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Λωξάνδρα»

PameTheatre

PameTheatreΤην Κυριακή 21 Απριλίου η Μορφωτική & Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης «πάει…» Θέατρο Βεάκη στο έργο «Λωξάντρα» σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου (1897 – 1989), είναι μια γοητευτική παράσταση – ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια & τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Πρόκειται για μια παράσταση που σε μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της Πόλης όπου φεύγοντας θα έχουμε απολαύσει ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο, με τα ήθη & τα έθιμα, τις γεύσεις & τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, όπως της Ελένης Κοκκίδου, της Ευαγγελίας Μουμούρη, του Γιώργου Αρμένη, του Μιχάλη Μητρούση, εξαιρετικές, και το γέλιο & η συγκίνηση σε απόλυτη ισορροπία να δένει όμορφα με την μουσική & την ωραία φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Τιμή συμμετοχής 22€ (Εισιτήριο & πούλμαν). Δηλώσεις στην κα Θάλεια Μαυρέα στα τηλ. 210 6820 258 & 6936 820 258.

Πότε : 17:45 (αναχώρηση από τη Λέσχη: 16:45)
Που : Μορφωτική & Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης, Βασ. Γεωργίου Β΄ 11, Φιλοθέη. τηλ.: 210 6745 284

Πηγή ενημέρωσης : εν δήμω

Τελευταία Νέα