Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μεσαιωνική Οπλομαχητική

Oplomaxitiki2
Oplomaxitiki2Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου οργανώνεται ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Μεσαιωνική & Αναγεννησιακή Οπλομαχητική».
 
Η Ελληνική  Ομοσπονδία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών – μέλος της International Federation of Historical European Martial Arts – και σε συνεργασία με συλλόγους / μέλη της θα παρουσιάσει την Μεσαιωνική & Αναγεννησιακή Οπλομαχητική, ξεκινώντας από την πολεμική τέχνη και φτάνοντας στο άθλημα του σήμερα.
 
Οι Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, τόσο σε μαχητικό και αθλητικό επίπεδο όσο και σε ιστορικό. Συνδυάζοντας την ιστορική μελέτη με την μαχητική πρακτική αποτελούν ένα από τα ανερχόμενα αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί η πορεία και η εξέλιξη των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ανά τους αιώνες μέσα από τις εικονογραφήσεις των αυθεντικών εγχειριδίων οπλομαχητικής, τα οποία βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.
  • Στην συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες διαφόρων όπλων, να γνωρίσουν τις ιστορικές πολεμικές τέχνες της Ευρώπης, αλλά και να περιεργαστούν από κοντά αυθεντικά αντίγραφα θωράκισης και οπλισμού.
Πότε: 19:00
Που: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135

Είσοδος ελεύθερη.
 
Πηγή ενημέρωσης: εν δήμω

Τελευταία Νέα