Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μιά βραδιά με γέλιο για μικρούς και μεγάλους στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Οταν ο Καραγκιόζης εμπόδισε τους Τούρκους & συμμετείχε στην Έναρξη της Επανάστασης του 1821…

Η Palko Commedia σε συνεργασία με το θέατρο σκιών Θανάση Λιούνη, ενός από τους πολλά υποσχόμενους νέους Καραγκιοζοπαίχτες της γενιάς του παρουσίασε  την σπαρταριστή κωμωδία θεάτρου σκιών: “Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821” στον υπαίθριο χώρο του Αθλητικού Κέντρου του Νέου Ψυχικού.

Οι μικροί μας φίλοι μεταφέρθηκαν στο 1821, όπου όλοι οι ήρωες μαζεύτηκαν στην παράγκα του Καραγκιόζη και από εκεί ξεκίνησε η επανάσταση κατά των Τούρκων .

Οι θεατές παρακολούθησαν μία διασκεδαστική και εκπαιδευτική παράσταση στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ».

Ένας Δήμος Όλοι Μαζί!

Το σενάριο …”Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821

Έχει φτάσει η ώρα που οι Έλληνες θα κηρύξουν την επανάστασή τους για να αποτινάξουν τον ζυγό των Οθωμανών μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ο Καραγκιόζης έχει αναλάβει να παραδώσει το λάβαρο της Eπανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Εκεί θα βρίσκεται ο ιεράρχης Παλαιών Πατρών Γερμανός που θα ευλογήσει την κήρυξη της Επανάστασης και θα ορκίσει τους Έλληνες καπεταναίους να αγωνιστούν με πίστη και τιμή για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Οι Τούρκοι όμως έχουν πληροφορηθεί τις ενέργειες των Ελλήνων και θα προσπαθήσουν να τους σταματήσουν. Μόλις όμως το μαθαίνουν ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τους εμποδίσουν με τον δικό τους, όπως πάντα, τρόπο. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Το Θέατρο Σκιών έχει τόσο βαθιές ρίζες στη λαϊκή μας παράδοση που δεν έχει πάψει να συγκινεί ακόμα και σήμερα.

Ο Καραγκιόζης, ο κεντρικός του ήρωας, είναι ένας χαρακτήρας λαϊκός, αληθινός και ασυμβίβαστος. Μιλά έξω από τα δόντια, σατιρίζει τη φτώχεια του και λέει ό,τι σκέφτεται με έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Ωστόσο, κάθε περιπέτεια του Καραγκιόζη, καθώς και των υπόλοιπων ηρώων του Θεάτρου Σκιών, μας περνάει το μήνυμα ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας για να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δύναμη τις δυσκολίες που τυχαίνουν σε όλους μας.

Τελευταία Νέα