Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2016

Kyriakideia
KyriakideiaΜε επίκαιρα τα μηνύματα της προσπάθειας του Στέλιου Κυριακίδη  διοργανώνονται για 27η συνεχόμενη χρονιά τα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ».
 
Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα είναι ο ΣΚΑΙ και κατά τη διάρκεια των αγώνων, το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων, προσκαλεί κάθε αγωνιζόμενο ή θεατή να συνεισφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, φέρνοντας τρόφιμα.
 
Ο Κύπριος αθλητής Στέλιος Κυριακίδης, είχε ταξιδέψει στις Η.Π.Α. τον Απρίλιο του 1946 για να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και τότε συγκλόνισε όλον τον κόσμο, δηλώνοντας: «Ηρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες». Ο άθλος του (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XerFefZMjwI) σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις του για βοήθεια προς την τότε δοκιμαζόμενη Ελλάδα, ευαισθητοποίησαν τους Αμερικανούς και τους ομογενείς Έλληνες. Γυρνώντας στην Ελλάδα, ο Κύπριος αθλητής, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία κατέφτασαν με δύο πλοία και η βοήθεια αυτή ονομάστηκε «Πακέτο Κυριακίδης».

 

Πηγή ενημέρωσης: Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης

Τελευταία Νέα