Την Δευτέρα 29 Μαΐου ο Νίκος Λαλούσης και ο Γιώργος Σταυρουλάκης σε δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες που υποστηρίζονται με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.
Ο Νίκος Λαλούσης, μαθηματικός και μελετητής της Νεότερης Κρητικής Ιστορίας θα μιλήσει για τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική (1892 – 1928), ειδικότερα για την… Οδύσσεια της μετάβασης εκεί με τα πλοία της εποχής εκείνης και για την επιστροφή των Κρητών μεταναστών στα χρόνια 1923 – 1928.
Ο Γιώργος Σταυρουλάκης, οικονομολόγος-συγγραφέας, με θέμα «Λούης Τίκας – ο Ήρωας της Ξενιτιάς», θα παρουσιάσει την ιστορία του Έλληνα ηγέτη των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο, Λούη Τίκα, που αγωνίστηκε για την κατάκτηση δικαιωμάτων των εργατών και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας έντεκα χιλιάδων ανθρακωρύχων στη μάχη του Ludlow από ανθρώπους του Rockefeller στις 20 Απριλίου 1914.
Πότε : 20:00
Που : Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135
Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Πηγή ενημέρωσης : εν δήμω