Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εικαστική Δράση:« Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821…» Μαθητές του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού «αποκαλύπτουν» την τέχνη τους!

Σε μια εκδήλωση σημειολογικής υπενθύμισης για τον εορτασμό των 200 χρόνων ελεύθερης Ελλάδας έγιναν τα αποκαλυπτήρια και η βράβευση των έργων ζωγραφικής των μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού από το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού, κ. Δημήτρη Γαλάνη. 

Ο Δήμαρχος κ.Γαλάνης επιβραβεύοντας την αξιόλογη πολιτιστική δράση υπογράμμισε: «Είμαι υπερήφανος με την σημερινή συμβολή της νέας γενιάς μας στον πολιτισμό και την ιστορία, είμαι εντυπωσιασμένος απο την ποιότητα των εικαστικών έργων και θέλω να συγχαρώ απο καρδιάς τόσο τους μαθητές όσο και τους άοκνους δασκάλους τους που με χρωστήρα και ψυχή αποτύπωσαν τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της σημαντικότερης στιγμής γιά το νεώτερο Ελληνικό Κράτος. Μπράβο σε όλους σας»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Ψυχικού Νίκος Στρατηγός που ηγήθηκε της διοργάνωσης τόνισε: «Ενεργοποιείται η δημιουργικότητα των μαθητών και η έμπνευση τους από την σύγχρονη ελληνική ιστορία ενώ δραστηριοποιούνται οι δημότες του προαστίου μας και μέσω των παιδιών επιτύχαμε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, για τον εορτασμό με έναν μοναδικό τρόπο, μιας χρονιάς σταθμό στην ιστορία των γενεών που θα μείνει ως παρακαταθήκη διαχρονικά, για να μεταλαμπαδεύουν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

Τα Δημοτικά σχολεία της Κοινότητας Νέου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα» και με επικεφαλής τους εικαστικούς δασκάλους τους Σταυρούλα Σακκά από το 1ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού και τον Χαράλαμπο Θεοδώρου από το 2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού συνέθεσαν ένα δημιουργικό ταξίδι με τίτλο: 

«Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821»

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι περισσότερο δρόμοι που διασχίζουν το Νέο Ψυχικό έχουν ονόματα και τιμούν τους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και σε πλήθος ποιητών που ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα για την ελευθερία, τα παιδιά ζωγράφισαν με έμπνευση τα ιδανικά της ελευθερίας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων εικαστικών τους.

Τοπικοί φορείς από την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπρόσωποι της πολιτικής και του πολιτισμού του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  και επιβράβευσαν τα έργα των παιδιών. 

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα ενώ το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η μαέστρος Βασιλική Τσιμπούκη.

Τελευταία Νέα