Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Επανάσταση του 1821»

DialIst1821b

DialIst1821bΤη Δευτέρα 1η Απριλίου επιστρέφουν τα «Μαθήματα Ιστορίας» με επίκαιρο θέμα και την χαρισματική καθηγήτρια κα Μαρία Ευθυμίου στο πόντιουμ.

Ο Πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας διήρκεσε περίπου επτά χρόνια κατά τα οποία οι εσωτερικές πολιτικές διεργασίες & συγκρούσεις αποδείχθηκαν εξίσου σφοδρές με εκείνες στα πεδία των μαχών.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν στο προάστιό μας τα «18 Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας» & τα μαθήματα «Ελληνική Ιστορία 11ος – 18ος Αιώνας», τα μαθήματα, με θέμα «Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας»,  προσφέρονται δωρεάν από την Μαρία Δ. Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις δέκα ώρες διδασκαλίας θα αντιμετωπισθούν πλευρές της ελληνικής Επανάστασης που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα των πολιτικών & πολεμικών γεγονότων που την συνόδευσαν, την αιτία των νικών & των ηττών της, τους εμφύλιούς της πολέμους, τα αδιέξοδα & τις απαντοχές της. Μέσα από περίπλοκες αλλαγές των πραγμάτων και την πολυπρόσωπη επέμβαση της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας δημιουργήθηκε το πρώτο ανεξάρτητο εθνικό κράτος στην ελληνική ιστορία, ορίστηκαν τα σύνορά του καθώς και ο πρώτος Κυβερνήτης του, ο Κερκυραίος Ιωάννης Καποδίστριας.

Πότε : 17:30 – 21:00 (01/04, 08/04 Δευτέρα & 18/04 Πέμπτη)
Που : Γ.Ε. Λύκειο Φιλοθέης, Παπαφλέσσα 15

DialIst1821a

Πηγή ενημέρωσης & Οργάνωση : κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Αντιδήμαρχος

Τελευταία Νέα