Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Νεανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

FestLitterMoraitis2

FestLitterMoraitis2Την Κυριακή 31 Μαρτίου μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη.

Το Νεανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας γεννήθηκε μέσα από τη λανθασμένη αν και διαδεδομένη αντίληψη που θέλει τους νέους μακριά από τον χώρο των τεχνών και έχει στόχο να αποτελέσει μια γιορτή για τη λογοτεχνία και τη δημιουργικότητα, εμπνέοντας μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας θα λειτουργήσει Βιβλιοπωλείο με τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων, ενώ 15 σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς στηρίζουν την πρωτοβουλία των μαθητών που περιλαμβάνει συζητήσεις και εργαστήρια :

Το Πρώτο μου Βιβλίο” (12:00 – 13:30) που συμμετέχουν οι συγγραφείς Αλεξάνδρα Κ, Πέτρος Μάρκαρης, Κώστας Σπαθαράκης, Ούρσουλα Φωσκόλου και Χρήστος Χωμενίδης.

Λογοτεχνικοί Γονείς” (13:40 – 15:00) όπου θα μιλήσουν και θα συζητήσουν οι συγγραφείς Χάρης Βλαβιανός, Μυρσίνη Γκανά, Μιχαλής Γκανάς, Γιάννης Δούκας, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Τίτος Πατρίκιος.

Λογοτεχνία και Τέχνες” (15:45 – 17:15) όπου θα πάρουν μέρος οι Θέμελης Γλυνάτσης, Γιώργος Γούσης, Παύλος Νικολακόπουλος και Δημοσθένης Παπαμάρκος, καθώς και η Παυλίνα Βουλγαράκη η οποία θα μιλήσει και θα ερμηνεύσει τραγούδια της.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής” (15:00 – 16:30) με τον Αλέξη Σταμάτη, όπου θα γίνει μια εισαγωγή για το τι σημαίνει να γράφει κανείς…

Open Mic Event” (17:30 – 18:30) υπό την συνοδεία κλασικής κιθάρας και πιάνου!

Η είσοδος είναι 5 Ευρώ (3 Ευρώ για μαθητές & νέους μέχρι 25 ετών) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Library4all» για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Πότε : 12:00 μ.μ. – 18:00
Που : Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό

Το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019 δημιουργήθηκε από τους μαθητές του ΙΒ Γιάννη Μεγάλου & Ακριβή Λιόση, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, Δήμου Αθηναίων». Συμμετέχουν εθελοντικά 30 ακόμα μαθητές που θα υποστηρίξουν όλους τους τομείς της διοργάνωσης.

Πηγή ενημέρωσης : Ιστοσελίδα Σχολείου

Τελευταία Νέα