Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καλή τύχη Λύκειο Φιλοθέης

LFilF1
LFilF1Απόρροια της επιτυχημένης πορείας του Λυκείου Φιλοθέης στο διαγωνισμό F1 είναι η συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο διαγωνισμό 4χ4 LandRover που θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ της  Αγγλίας αρχές Ιουλίου.

Πρόσφατα το Λύκειο Φιλοθέης διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φόρμουλα1 (F1). Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Το Λύκειο Φιλοθέης ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο από το νομό Αττικής και ένα από τα τρία δημόσια σχολεία που συμμετείχαν Πανελλαδικώς επί συνόλου 36 σχολείων. Η ομάδα F1 του Λυκείου Φιλοθέης απέσπασε δύο βραβεία στο διαγωνισμό F1 :

  1. της «Καλλίτερης πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας» και
  2. του «Προέδρου της κριτικής Επιτροπής Τελικών Αγώνων F1”».

Η ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες  της Α Λυκείου Νικόλα Οικονόμου (αρχηγό της ομάδας), Γκάγκα Χρήστο, ΜπατσολάκηΣτέβη,  Λιανά Σωτήρη, τους μαθητές της Β Λυκείου Αθανασίου Κ., Καγιούλη Κ., τους καθηγητές Κόρακα Γ.  Φυσικό, ΜπασμπαλέρηΒάιο Χημικό και συνεπικουρούμενη από τους μαθητές Ιατρούδη Ι,ΝτούζουΑ.  και τον καθηγητή κ. Σπυρόπουολου Α.Μαθηματικό μετά από προετοιμασία 6 μηνών συμμετείχε στο διαγωνισμό F1.

Οι μαθητές έμαθαν να σχεδιάζουν, να υλοποιούν τα σχέδια τους, να συνεργάζονται, να προσπαθούν,  να αγωνίζονται και να κερδίζουν :LFilF1b

  • σχεδίασαν το αμαξίδιο, 
  • ήρθαν σε επαφή με ειδικά μηχανουργία για να τους το κατασκευάσουν,
  • σχεδίασαν ένα διάδρομο δοκιμών,
  • σχεδίασαν και κατασκεύασαν το περίπτερο προβολής,
  • την εμφάνιση της ομάδας τους, το πορτοφόλιο συμμετοχής τους και τέλος
  • σχεδίασαν την προβολή τους μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές εκτός από την εντρύφηση τους στις επιστήμες της Φυσικής, Πληροφορικής, Χημείας και Μηχανολογίας κέρδισαν και την εμπιστοσύνη των εταιριών που προσέγγισαν για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος τους. 

Εκτός από τις εταιρίες « Όμιλος εταιριών Σφακιαννάκης», Euronbank, ΧΥΖ Production, Multitools, Eosnet, τους βοήθησαν και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Φιλοθέης, ο ΟΚΑΠΑ και ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Καλή τύχη Λύκειο Φιλοθέης.

Πηγή ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα