Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Απολογισμός Πεπραγμένων 2022 του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μαζί για τον άνθρωπο!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού,  πραγματοποίησε κατά το έτος 2022:

43 δράσεις

Σκοπός:

  1. Η συλλογή ειδών διατροφής, ατομικής υγιεινής και οικιακής χρήσης
  2. Η δικτύωση με φορείς

 

  • 27 δράσεις σε σχολεία ( δημόσια και ιδιωτικά ) έπειτα από την υποβολή αιτήματος από τη Δομή μας όπου συγκεντρώθηκαν 6636 είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής και οικιακής χρήσης.
  • 5 δράσεις συλλογής 1183 τυποποιημένων προϊόντων διατροφής στο ΚΙΟΣΚΙ ( έξω από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Νέο Ψυχικό ).
  • 3 δράσεις από φορείς με σκοπό τη συλλογή ειδών διατροφής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας όπου συγκεντρώθηκαν:

 

76 είδη διατροφής από την Μορφωτική Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης

194 είδη διατροφής από την Εστία/Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

78 είδη διατροφής στο Δημαρχείο της Φιλοθέης

 

  • 3 δράσεις σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όπου συγκεντρώθηκαν:

 

374 πασχαλινά είδη σε λαμπάδες, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, κ.λ.,

806 σχολικά είδη ( σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλόκ ζωγραφικής, τσάντα για laptop, βιβλία, κασετίνα, κ.λ. )

522 τεμάχια σε παιχνίδια και παιδικά βιβλία.

 

  • 1 δράση διανομής παπουτσιών toms σε 12 παιδιά της Δομής μας, σε συνεργασία με την «Ένωση Μαζί για το Παιδί».
  • 1 δράση σε συνεργασία με την ΜΚΟ Emfasis Foundation για την τακτοποίηση της ιματιοθήκης & την προετοιμασία πακέτων επιβίωσης μέσω του προγράμματος εθελοντισμού της Emfasis Foundation με την υποστήριξη του Σώματος Προσκόπων Horizon St. Jean Louvain του Βελγίου.
  • 1 δράση σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με σκοπό την προσφορά 144 καινούργιων παιχνιδιών και σχολικών ειδών τα οποία διατέθηκαν σε 8 εγκαταλελειμμένα παιδιά.
  • 1 δράση με τίτλο «το δέντρο της αγάπης» στην Γ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αγάπης με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών με βιωματικό τρόπο για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και την ευαισθητοποίησή τους για να ¨βάλουν¨ στη ζωή τους πράξεις αγάπης & αλληλεγγύης.
  • 1 δράση στην έδρα του κοινωνικού παντοπωλείου με 21 μαθητές του τμήματος Γ1 του 2ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού οι οποίοι παρέδωσαν 25 είδη διατροφής για την ενίσχυση της Δομής μας και ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και για τις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

 

Η δημοσίευση του Έργου της Δομής μας γίνεται σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών. Το 2022 η πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τελευταία Νέα