Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

33α Κυριακίδεια στον Δήμο μας – παρόντα και τα 3 παιδιά του θρυλικού δρομέα

Με ενθουσιασμό κοινού και παλμό των συμμετεχόντων διεξήχθη για 33η χρονιά η γιορτή του αθλητισμού του Προαστίου μας, τα «Κυριακίδεια», ενας αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού 10 χιλιομέτρων & 1χλμ
 
Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ», (Καλλιγά 77).
Η διαδρομή των 1.000 μέτρων αφορούσε τις κατηγορίες: Αγοριών – Κοριτσιών, γεννημένους μέχρι το 2005 και μικρότερους/ρες.
Η διαδρομή των 10.000 μ. γιά τις κατηγορίες: Εφήβων – Νεανίδων – Ανδρών – Γυναικών και Βετεράνων Ανδρών-Γυναικών.
 
Οι αγώνες διοργανώνονται στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού, Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη, στα 10.000 μέτρα και στο Μαραθώνιο δρόμο, καθώς επίσης νικητή του διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστόνης το 1946. 
Ο τιμώμενος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. Φιλοθέης και επί σειρά ετών διευθυντής του γυμναστηρίου, το οποίο σήμερα φέρει το όνομά του.
Από το 1990 και για συνεχόμενα 33 χρόνια ο Α.Ο. Φιλοθέης διοργανώνει τον αγώνα κάθε χρόνο, ανελλιπώς με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης».
 
Κάθε χρόνο πολλοί είναι οι φίλοι του στίβου και των δρόμων που τιμούν με την παρουσία τους τον αγώνα που συνδιοργανώνουν ο Α.Ο.Φ και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού με συνδιοργανωτές τον Ο.Κ.Α.Π.Α. και τη ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. , υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Στη φετινή διοργάνωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, οι Αντιδήμαρχοι Χ. Μπονάτσος, Γ. Παπαχρόνης, Ν. Ζερβός, Μ. Μελισσουργού, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα και η Αντιπρόεδρος Μαρία-Χριστίνα Παλαιολόγου .
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν με την παρουσία τους οι δυό κόρες του Στέλιου Κυριακίδη, ενώ ο γιός του Δημήτρης τίμησε τον Δήμαρχο Φιλοθέης -Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη καθώς και τον Πρόεδρο του ΑΟΦ Απόστολο Κωνσταντινίδη, προσφέροντας κλαδί ελιάς εις μνήμην του επιφανούς πατέρα του.

Τελευταία Νέα