Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Οδηγός Εκλογών» 2019

OdigosEklogwn
OdigosEklogwnΤην Κυριακή 26 Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε σε τέσσερεις εκλογές εξίσου σημαντικές για τον Δήμο & την πατρίδα.
 
Ψηφίζουμε για τις Δημοτικές, τις Κοινοτικές, τις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές, ενώ η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου, με τα αποτελέσματα να κρίνουν αποκλειστικά το πρόσωπο του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη Αττικής εάν δεν εκλεγούν στον 1ο γύρο.
 
Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού χωρίζεται σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, αντίστοιχες με τις Δημοτικές Ενότητες, για την ανάδειξη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου & των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων Φιλοθέης, Ψυχικού & Νέου Ψυχικού.

Δείτε τον πλήρη «Οδηγό Εκλογών» 2019 στην ειδική έκδοση – αφιέρωμα του «Παράθυρου», εδώ

Μάθετε που ψηφίζετε! Εύκολα & Γρήγορα!

  1. Εφαρμογή Υπουργείου Εσωτερικών, εδώ
  2. Αναλυτική λίστα εκλογικών κέντρων Δήμου, ανά επίθετο, στην Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, εδώ (Προσοχή : η επιλογή του «Παιδικού Σταθμού Βίλλα Αιμιλία» αντικαταστάθηκε, από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής στην οδό Μουσών 20, Ψυχικό).

 Ekloges

Ποιοί εκλέγονται

Στις 26 Μαΐου, εκλέγονται τα τακτικά & αναπληρωματικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου & τα τακτικά & αναπληρωματικά μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Φιλοθέης, Ψυχικού & Νέου Ψυχικού, αναλογικά, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από 27 δημοτικούς συμβούλους και από τις 3 κοινότητες & συγκεκριμένα : 10 Σύμβουλοι από την Κοινότητα Ψυχικού, 10 από την Κοινότητα Νέου Ψυχικού, και, 7 από την Κοινότητα Φιλοθέης.
  • Πρόεδρος Κοινότητας δεν εκλέγεται στις εκλογές του Μαΐου, αλλά, με ψηφοφορία από τους εκλεγμένους συμβούλους της κοινότητας,  στην αρχή της νέας δημοτικής περιόδου από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 2 Ιουνίου, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των επικεφαλής των 2 πρώτων δημοτικών συνδυασμών, εφόσον κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή.

  • Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που έλαβε το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων συν μία, είτε στον 1ο γύρο, είτε στο 2ο.
 
 
 Ekloges

Ψηφοδέλτια & Σταυροί προτίμησης

Φέτος θα υπάρχουν δύο χωριστές κάλπες σε κάθε αίθουσα του εκλογικού σας κέντρου, στις οποίες θα “ρίξετε” σε διαδοχική ψηφοφορία, δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους ψηφοδέλτια :

  • Το Δημοτικό ψηφοδέλτιο, περιλαμβάνει τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του. Στις εκλογές συμμετέχουν τέσσερεις συνδυασμοί. Απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για εκλογή υποψηφίων δημάρχων & δημοτικών συμβούλων, εδώ
  • Το Κοινοτικό ψηφοδέλτιο, περιλαμβάνει τον συνδυασμό για τους υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους. Μπορείτε να ψηφίσετε διαφορετικό συνδυασμό από εκείνον που επιλέξατε στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο. Απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για εκλογή υποψηφίων συμβούλων κοινοτήτων, εδώ

Στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο οι Σταυροί προτίμησης είναι 4 : μπορείτε να βάλετε από έναν μέχρι τρεις σταυρούς στους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ/ΕΠ που είστε ψηφοφόρος, + έναν μόνο ακόμα σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της μιάς ή άλλης ΔΕ/ΕΠ του Δήμου.

  • Στο Κοινοτικό ψηφοδέλτιο οι Σταυροί προτίμησης είναι 2 : μπορείτε να βάλετε από έναν έως δύο σταυρούς στους υποψήφιους συμβούλους της ΔΕ/ΕΠ στην οποία ψηφίζετε. 
 
 
 Ekloges

Πώς Ψηφίζουμε – Δημότης Φιλοθέης

Το Δημοτικό Ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει δύο “ενότητες” :

  • Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φιλοθέης, όπου περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από την Φιλοθέη. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων.
  • Λοιποί Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπου παραπλεύρως του ονόματός τους και εντός παρενθέσεως σημειώνεται η Δημοτική Ενότητα από την οποία προέρχονται. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός και μόνο υποψηφίου από Ψυχικό & Νέο Ψυχικό.

Το Κοινοτικό Ψηφοδέλτιο είναι “απλό” :

  • Περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Φιλοθέης. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο υποψηφίων ενός συνδυασμού που μπορεί να είναι διαφορετικός από εκείνον που επιλέξατε στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο.
 
 
 Ekloges

Πώς Ψηφίζουμε – Δημότης Ψυχικού

Το Δημοτικό Ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει δύο “ενότητες” :

  • Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ψυχικού, όπου περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από το Ψυχικό. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων.
  • Λοιποί Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπου παραπλεύρως του ονόματός τους και εντός παρενθέσεως σημειώνεται η Δημοτική Ενότητα από την οποία προέρχονται. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός και μόνο υποψηφίου από Φιλοθέη & Νέο Ψυχικό.

Το Κοινοτικό Ψηφοδέλτιο είναι “απλό” :

  • Περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ψυχικού. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο υποψηφίων ενός συνδυασμού που μπορεί να είναι διαφορετικός από εκείνον που επιλέξατε στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο.
 
 
 Ekloges

Πώς Ψηφίζουμε – Δημότης Νέου Ψυχικού

Το Δημοτικό Ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει δύο “ενότητες” :

  • Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέου Ψυχικού, όπου περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από το Νέο Ψυχικό. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων.  
  • Λοιποί Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπου παραπλεύρως του ονόματός τους και εντός παρενθέσεως σημειώνεται η Δημοτική Ενότητα από την οποία προέρχονται. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός και μόνο υποψηφίου από Φιλοθέη & Ψυχικό.

Το Κοινοτικό Ψηφοδέλτιο είναι “απλό” :

  • Περιέχονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Νέου Ψυχικού. Σταυρός προτίμησης υπέρ ενός ή δύο υποψηφίων ενός συνδυασμού που μπορεί να είναι διαφορετικός από εκείνον που επιλέξατε στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο.
 
 

Δημοτικοί Συνδυασμοί

  • «Συμμαχία Πολιτών», με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Παντελή Ξυριδάκη.

Πηγή Ενημέρωσης : Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία Νέα