Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ημέρα Αφιερωμένη στον Αθλητισμό

Athlitismos1

Athlitismos1Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες των δημοτών, βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια με στόχο να τους προσφέρει ποιοτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες υψηλού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις Αθλητικού χαρακτήρα την ίδια ημέρα, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Το πρωί έλαβε χώρα ο καθιερωμένος 34ος Αγώνας Δρόμου Ψυχικού και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη. Με αυτό τον τρόπο συνδέθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα με την Ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού που εκφράζεται με την μεγάλη προσφορά του Στέλιου Κυριακίδη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου, στο Άλσος του Ψυχικού στον οποίο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης όπως επίσης και ο Ολυμπιονίκης και Έλληνας πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, όπου τίμησε με την παρουσία του τον Αγώνα Δρόμου.

Στην τελετή απονομής μεταλλίων κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος απένειμε στους νικητές μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα, δίνοντας στους διαγωνιζόμενους δύναμη και κουράγιο ώστε να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον κλάδο Αθλητισμού.

Στην συνέχεια το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ΣΑΚΑ, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Στέλιο Κυριακίδη. Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης τόνισε την στην ομιλία του, την μεγάλη προσφορά του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, που κατάφερε με τη νίκη και το παράδειγμα του να κινητοποιήσει ευαίσθητους συνανθρώπους μας στην άλλη άκρη της γης , με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σημαντική οικονομική βοήθεια , σε χρήμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης, που διατέθηκαν στους συμπολίτες του. «Αυτός ήταν ο σκοπός του και τον πέτυχε».

Athlitismos2Επίσης ανέφερε ότι διέμενε στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι από εμάς να είχαν την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά.

«Ήταν πραγματικά ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που μέχρι και το τέλος της ζωής του, υπηρετούσε τον αθλητισμό ενώ το πιο σημαντικό ήταν ότι ενέπνευσε πολλά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Προς αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή μας, το Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης φέρει το όνομά του και η προτομή του κοσμεί το προάστιό μας. Παράλληλα, ο ίδιος ο Στέλιος Κυριακίδης είχε τιμήσει τον Αγώνα Δρόμου που έχουμε καθιερώσει στην περιοχή μας από το 1978 και έχει απονείμει μετάλλια στους νικητές μαζί με άλλους ολυμπιονίκες.»

Στην συνέχεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα ομιλία του Υπευθύνου Κυπριακού Ελληνικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Όμηρο Παπασάββα, η ομιλία του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Βοσκό και η κεντρική ομιλία του π.Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και νυν Πρόεδρο Ολυμπιακής Επιτροπής Κύπρου κ. Ουράνιο Ιωαννίδη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγκινημένοι οι απόγονοι του ¨Μεγάλου Έλληνα¨, οι δύο κόρες του, η κα.Ελένη Κοντού- Κυριακίδη και η κα.Μαίρη Καλοφωληά – Κυριακίδη, η εγγονή του Έλλη Καλοφωληά και η δισέγγονή του Αναστασία Παπακωνσταντίνου.

 1315041211281238

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή Ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου
Τελευταία Ενημέρωση: 26-11-2012

Τελευταία Νέα