Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου

pita1

pita1Σε ανοιχτή εκδήλωση και σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού γιόρτασε το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

Η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ψυχικού, παρουσία του Δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη, Δημοτικών Συμβούλων και αιρετών του Δήμου, εκπροσώπων του Κλήρου, τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, αλλά και πολυάριθμων δημοτών και κατοίκων της  περιοχής.   

Χαιρετισμός Δημάρχου

Ο Δήμαρχος, κατά το χαιρετισμό του, παρουσίασε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε:

  • Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δύσκολο εγχείρημα της συγχώνευσης των τριών πρώην Δήμων σε μια ενιαία διοικητική οντότητα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των πόρων της. 
  • Επισήμανε, ωστόσο, πως παρά τη δυσμενή συγκυρία, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ανήκει στους ελάχιστους της χώρας που αποφάσισε να μειώσει τα τέλη που εισπράττει από τους πολίτες.pita2
  • Αναφέρθηκε με έμφαση στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος με στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, όπως τα άτομα τρίτης ηλικίας, οι εργαζόμενες μητέρες και οι άνεργοι. 
  • Επίσης, παρουσίασε μια σειρά από παρεμβάσεις του Δήμου, στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου, ο κ. Ξυριδάκης παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την οικονομική υγεία και ευρωστία του Δήμου.

Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να μειώσει κατά 20% τις δημοτικές δαπάνες, χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επίσης, αναφέρθηκε στα πλεονάσματα χρήσης που επιτεύχθηκαν την προηγούμενη διετία, τονίζοντας ότι

  • «το πλεόνασμα αυτό είναι το “μαξιλαράκι ασφαλείας” του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια. Είναι τα χρήματα που θα μας διασφαλίσουν πως ακόμη κι αν δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού δεν θα χρειαστεί να προσφύγει σε δανεισμό, να επιβάλλει πρόσθετα βάρη στους πολίτες, να ακυρώσει προγραμματισμένα έργα εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας, ή να κλείσει υπηρεσίες που σήμερα προσφέρει στους δημότες του, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης.»

Τιμητικοί Έπαινοι

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού τίμησε πολίτες που ξεχώρισαν για τη συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι: pita3

  • στο  Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού και στο Πρόεδρό του κο. Αλέξανδρο Σαμαρά, για την κατασκευή της πεζογέφυρας «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών («Γέφυρα Κολλεγίου»)» που ενισχύει την ασφάλεια των παιδιών της πόλης,
  • στον κ. Ζαχαρία Πορταλάκη (φωτογραφία) για την προσφορά του στο πολιτιστικό έργο του Δήμου,
  • στον κ. Δημήτρη Χουλιαράκη για την προσφορά του στον αθλητισμό και
  • στην οικογένεια Σκλαβενίτη για την προσφορά της στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξυριδάκης έκοψε την πίτα του Δήμου, ανταλλάσσοντας ευχές με τους πολίτες για το νέο έτος.

Παριστάμενοι

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσολίδης και οι Ιερείς των Ιερών Ναών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, κ.κ. Θάλεια Καραΐνδρου και Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, ο π. Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Πέτρος Αλεβιζάτος και οι πρώην Δήμαρχοι Ψυχικού κα. Ειρήνη Κατσαρού και κος Δημήτρης Μαναός, όπως επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος.

 

Πηγή ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα