Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

200 χαμόγελα στο πρώτο Fun Kids Triathlon του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού!

Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού, χαράς και συμμετοχής πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη μας: το Fun Kids Triathlon 2026, το πρώτο παιδικό τρίαθλο που διοργανώθηκε από Δήμο στην Ελλάδα, συγκέντρωσε τη συμμετοχή περισσότερων από 200 παιδιών.
 
Από νωρίς το πρωί, το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού “Θάνος Βεζυργιάννης» πλημμύρισε από παιδικές φωνές και οικογένειες που στήριξαν μια διοργάνωση αφιερωμένη στη χαρά της άθλησης. Μικροί τριαθλητές και μικρές τριαθλήτριες, με μεγάλα χαμόγελα και εντυπωσιακή ενέργεια, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο, σε διαδρομές προσαρμοσμένες στην ηλικία τους.
 
Οι εικόνες της ημέρας ήταν γεμάτες κίνηση, ενθουσιασμό και αυθεντικές στιγμές: παιδιά που πανηγύριζαν στον τερματισμό, γονείς που τα ενθάρρυναν και τα χειροκροτούσαν, ποδήλατα έτοιμα στις αλλαγές και δεκάδες μικροί αθλητές που απέδειξαν ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι πάνω απ’ όλα μια εμπειρία συμμετοχής και χαράς.
 
Η άρτια οργάνωση, η ασφάλεια των αγώνων, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η μεγάλη ανταπόκριση των οικογενειών, επιβεβαίωσαν ότι το Fun Kids Triathlon αποτελεί μια νέα δυναμική διοργάνωση για τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος απευθυνόμενος στους γονείς «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που εμπιστευθήκατε τα παιδιά σας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Είναι η πρώτη φορά που Δήμος διοργανώνει παιδικό τρίαθλο και από τη μεγάλη συμμετοχή που βλέπουμε σήμερα, σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία».
 
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που παρακίνησαν τα παιδιά να συμμετέχουν και στα ίδια τα παιδιά. Και φυσικά συγχαρητήρια στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για τη διοργάνωση, περιμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χρήστος Γείτονας, τόνισε τη σημασία της άθλησης ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και συνεχάρη τους διοργανωτές: «Αυτό που κάνουν σήμερα οι γονείς είναι τεράστια επένδυση για το μέλλον των παιδιών τους. Κύριε Δήμαρχε, παιδικό τρίαθλο τέτοιου επιπέδου, έχοντας ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, δεν έχω ξαναδεί. Θερμά συγχαρητήρια».
 
Στο Fun Kids Triathlon έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων: η ανεξάρτητη Βουλευτής Αθηνά Λινού, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Μαργαρίτα Βάρσου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής Πέτρος Διακογιάννης, ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓ Αθλητισμού Βασίλης Κάκος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τζήμας και ο Πρόεδρος της ευΖΗΝ feelosophy Θανάσης Παπαδημητρίου.
 
Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ” του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 85 εθελοντές του Δήμου μας που συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, στο Τμήμα Αθλητισμού και τους γυμναστές μας καθώς και στους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες (Οικονομική, Διοίκηση, Παιδείας, Καθαριότητα, Πράσινο, Τεχνική και Δημοτική Αστυνομία) για την πολύτιμη συμβολή τους.
 
Ευχαριστούμε και τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους:
Europa
Βιοϊατρική
Engage Solutions
Planet Fruits
Aura
My Race
ευΖΗΝ feelόsophy
 
Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού θα συνεχίσει να επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν την επαφή των παιδιών με τον αθλητισμό, καλλιεργούν υγιείς συνήθειες και δημιουργούν σύγχρονες εμπειρίες συμμετοχής για όλη την οικογένεια — με στόχο η πόλη να παραμένει ένας ζωντανός χώρος άθλησης, συνάντησης και δημιουργίας.

Τελευταία Νέα