Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Βία κατά των Παιδιών

Sos1056

“Αλληλεγγύη” στα παιδιά της πόλης μας σηματοδοτούν και οι παρακάτω σημαντικοί “υπερτοπικοί” σύνδεσμοι φορέων:

 
Sos1056

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056,

Δέχεται καταγγελίες για παιδιά-θύματα κακοποίησης. Παρεμβαίνει επιτόπου αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης.

 

Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το έτος. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 
SOS1107

Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107,

Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που σε απασχολούν. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.

 

H  γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το έτος. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 
AmberAlert

Amber Alert,

Το AMBER ALERT HELLAS είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Λειτουργεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και η κλήση είναι δωρεάν από καρτοτηλέφωνα και κινητά. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους κι όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 
CyberKids

CyberKids,

Mία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 
OHE

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού,

Η Σύμβαση αυτή, που υπογράφτηκε το 1989 από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Το 1992 έγινε νόμος και στην χώρα μας (νόμος 2101/92).

 

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια”, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Εισαγωγή από ιστοσελίδα δήμου Αθηναίων.

Τελευταία Νέα