Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Ecology

Η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται και διδάσκεται, γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από το σεβασμό του ανθρώπου προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, μέσα στο οποίο ζει και αναπτύσσεται, δημιουργεί και προοδεύει.

Σέβομαι το περιβάλλον σημαίνει πως συνειδητοποιώ τη θέση μου μέσα στο χώρο τον οποίο ζω, άρα σέβομαι και τον εαυτό μου.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού επιδιώκοντας να συμβάλει στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, που προορίζονται για την άσκηση και τη ψυχαγωγία των μικρών κατοίκων της πόλης μας στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού .

 Ecology

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,

Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα περιβάλλοντος καθώς και την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε προβλήματα του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα ακόλουθα εργαστήρια: “Ένα σκιάχτρο στην αυλή μας…” και “Γαιοσκώληκες: Οι εργάτες της  γης”.

 

Δευτέρα: έναρξη από τις 9:15 π.μ. – διάρκεια: 1 ½ ώρα  
Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Φορέα: www.eepf.gr 

 
 Ecology

Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων,

Οι θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Γνωρίστε τα μυστικά της ζωής τους, μάθετε πώς μπορείτε να τις προστατεύσετε. Βοηθήστε μας να φτιάξουμε μια μεγάλη κατασκευή κάνοντας τα «άχρηστα αντικείμενα» χρήσιμα. Για να μπορούμε να κολυμπούμε μαζί σε καθαρές θάλασσες χωρίς σκουπίδια. Τρέξτε να βοηθήσετε!

 

Τρίτη: έναρξη από τις 9:30 π.μ. – διάρκεια: δίωρο πρόγραμμα
Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Φορέα: www.medasset.org / www.euroturtle.org

 
 Ecology

Ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF,

Οι μαθητές ανακαλύπτουν το πάρκο μέσα από παιχνίδια που συνδέουν τα φυτά, τα ζώα και την έννοια της βιοποικιλότητας, με τον τρόπο ζωής μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. Εξερευνούν  το οικολογικό αποτύπωμα του σύγχρονου τρόπου ζωής σε ό,τι αφορά τις επιλογές μας στην ενέργεια, την κατανάλωση, τη διατροφή, τον πράσινο χώρο γύρω μας, την ανακύκλωση και τα σκουπίδια.

  Τετάρτη: έναρξη από τις 9:15 π.μ. – διάρκεια: δίωρο πρόγραμμα
Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Φορέα: www.wwf.gr
 
 Ecology

Περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και φύση, Καλλιστώ,

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλές πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες της αρκούδας, το χειμέριο ύπνο αλλά και τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει, ενώ θα αντιληφθούν πως οι κυριότεροι κίνδυνοι για την αρκούδα προέρχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και πως υπάρχουν πάντα τρόποι έτσι ώστε αρκούδα και άνθρωπος να συνυπάρχουν.

  Πέμπτη: έναρξη από τις 9:15 π.μ. – διάρκεια: 1 ½ ώρα  
Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Φορέα: www.callisto.gr
 
 Ecology

Ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου της Greenpeace,

Ως μέρος της εκστρατείας μας για τη Βιώσιμη Γεωργία παρουσιάζουμε εκστρατεία για τις μέλισσες, δείχνουμε την σημαντικότητά τους στην καθημερινή μας ζωή και πώς ο καθένας μας μπορεί να προστατέψει την μέλισσα.

  Παρασκευή: έναρξη από τις 9:15 π.μ. – διάρκεια: δίωρο πρόγραμμα  
Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Φορέα: www.greenpeace.gr
 

Διεύθυνση Οικολογικού Πάρκου: Στρατηγού Μακρυγιάννη, Νέο Ψυχικό
Για πληροφορίες: 210 6822217, 210 68 34550, 210 67 76033.

Πηγή Ενημέρωσης: ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Τελευταία Νέα