Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δράσεις Πρόληψης & Υγείας

Ygeia3
Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, προωθεί δράσεις στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας, όπως εκπόνηση και η εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, οικογενειακού προγραμματισμού, υγιεινής μητρότητας, βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εθελοντικές αιμοδοσίες, κλπ.

Παρέχει τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν και να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας. Ένα δίκτυο δράσεων που καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών, προνομιούχων και μη, ώστε να νιώσουν ασφαλείς ότι θα έχουν ιατρική φροντίδα, δίπλα στο σπίτι τους, όποτε την χρειαστούν.

 
Ygeia3

Τράπεζα Αίματος,

Ο Δήμος συντηρεί Τράπεζα Αίματος για τους κατοίκους της πόλης μας. Το αίμα που συγκεντρώνεται κατά την διάρκεια των Αιμοδοσιών κατατίθεται στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου, με στόχο να είναι άμεσα διαθέσιμο, σε κάποια κρίσιμη στιγμή για τους δημότες μας.

Η Τράπεζα Αίματος δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την συστηματική εθελοντική προσφορά των κατοίκων του προάστιου που συμμετέχουν στις Αιμοδοσίες που διοργανώνονται τακτικά και στις τρείς κοινότητες του δήμου.

 

Για πληροφορίες σχετικά με την δημοτική Τράπεζα Αίματος αποταθείτε στο Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, τηλ. 213 2014 625.  

Ygeia3

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια,

Παρέχονται δωρεάν οι παρακάτω υπηρεσίες σε κάθε ενδιαφερόμενο κάτοικο άνω των 60 ετών του δήμου μας:

  1. προγράμματα πρόληψης (αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα) 
  2. προγράμματα παρέμβασης για την Άνοια (προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα που πάσχουν από άνοια, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν αλλά και τους φροντιστές τους, ομάδες έμμισθων φροντιστών, δράσεις ψυχοεκπαίδευσης και υποστήριξης συγγενών, διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών στην κοινότητα)
  3. ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας δομών και υπηρεσιών ΠΦΥ και ψυχικής υγείας.

Ώρες Λειτουργίας: κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9.00 – 14.00 στο Ισόγειο της Λέσχης Δημιουργικής Ωριμότητας και Φιλίας (ΚΑΠΗ) Νέου Ψυχικού.

 

Για ραντεβού τηλ. 210 75 63 580 (Δευτέρα, Τετάρτη , Πέμπτη 10.00-14.00)

 
Ygeia3

Βοήθεια στο Σπίτι,

Το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», αφορά την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και ανήμπορων συμπολιτών μας, και μέσω αυτού περισσότεροι από 100 συμπολίτες μας δέχονται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα (συνταγογράφηση φαρμάκων) οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού: Βασίλης Παπαθωμόπουλος, 210 6834550. 

 
Ygeia3

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου,

Ο Δήμος σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων εκπονεί προγράμματα για την προαγωγή της Υγείας των πολιτών όπως, ενημέρωση για την υπερπλασία του προστάτη, τον καρκίνο του τραχήλου, κλπ.

Παράλληλα, συνεργάζεται με πολλές Υπηρεσίες Υγείας όπως, το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, το Κέντρο Αλτσχάϊμερ της «Αποστολής» στο Χαλάνδρι και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εξασφαλίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα από διάφορα Ιατρικά Κέντρα παροχές δωρεάν οφθαλμοϊατρικής, οδοντιατρικής κ.ά.  περίθαλψης.

  Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην γραμματεία του Ο.Κ.Α.Π.Α., τηλ. 210 6834448 και 210 6834550
 
Ygeia3

Ομιλίες Ιατρικού Ενδιαφέροντος,

Για την καλύτερη και αξιόπιστη πληροφόρηση των δημοτών, ο Δήμος έχει θεσπίσει τέσσερεις φορές τον μήνα “Κύκλο Ομιλιών Ιατρικού Περιεχομένου” με ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της Υγείας.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Νέο Ψυχικό, και ανακοινώνονται στη στήλη “Εκδηλώσεις” της δημοτικής πύλης.

 

Δείτε στο αρχείο της περιοδικής έκδοσης του δήμου “εν δήμω”, τις σχετικές εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί έως τώρα, εδώ. 

 

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2015

Τελευταία Νέα