Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«I Feel Slovenia»

1Sl

1SlΤην Τετάρτη 11 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η Έκθεση Φωτογραφίας η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Σλοβενική Κυβέρνηση.

Η Σλοβενία, ένα από τα νεότερα ευρωπαϊκά κράτη, βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις, την Πανοναϊκή Πεδιάδα και την Αδριατική Θάλασσα, καθώς και σε σταυροδρόμι βασικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων, αλλά και διαφορετικών γλωσσών. Το 1991 απέκτησε την ανεξαρτησία της, και πέρυσι γιόρτασε μάλιστα τα 25α γενέθλιά της.

Μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες, μέσα από τον φακό φημισμένων Σλοβένων φωτογράφων, παρουσιάζει τι είναι στην πραγματικότητα η Σλοβενία και διηγείται την εξαιρετική ιστορία της – μια χώρα ‘μπουτίκ’, καταπράσινη και δραστήρια, η οποία επικεντρώνεται στην αειφόρο ανάπτυξη.

  • Η έκθεση φωτογραφίας I Feel Slovenia (Νιώθω τη Σλοβενία) απεικονίζει την πλούσια φυσική, πολιτιστική και κοινωνική κληρονομιά της Σλοβενίας, τα διάσημα και τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα που είναι κρυμμένα στο αλλιώτικο τοπίο της – πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς και τις ποικίλες δραστηριότητες του λαού της.

Αξίζει να σας θυμίσουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία : Ο παλαιότερος ξύλινος τροχός του κόσμου ανακαλύφθηκε στη Σλοβενία, η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας, το μεγαλύτερο υπόγειο φαράγγι στον κόσμο, τη μεγαλύτερη διαλείπουσα λίμνη στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής επικράτειας που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000, ενώ είναι μία από τις πλουσιότερες σε νερό ευρωπαϊκές χώρες.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώνουν, λοιπόν, ενδεικτικές εικόνες της φύσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Σλοβενίας και της ζωής του λαού της. Συμπληρωματικές πληροφορίες για τη Σλοβενία & φωτογραφίες με photo credit, εδώ

2SlΠότε : 19:00
Που : Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης», (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη)

Διάρκεια Έκθεσης : Τρίτη 10 – Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας : 15:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Σλοβενική Κυβέρνηση-Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας, το Υπουργείο Εξωτερικών & το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβενίας, και το πρακτορείο Slovenia Press Photo, με την υποστήριξη του Ο.Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Πηγή ενημέρωσης : κα Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα