Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μάθετε για τους αγώνες

Athlitismos6
Αθλητική παιδεία είναι και η επιδίωξη της νίκης με θεμιτούς τρόπους, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η αλληλοεκτίμηση, η αναγνώριση της αξίας του συναθλητή σου, η παραδοχή της ανωτερότητάς του σε ενδεχόμενη ήττα σου.
 
Στην πόλη μας διοργανώνονται αθλητικά γεγονότα για την ανάπτυξη της «κουλτούρας του Τίμιου Παιχνιδιού εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου», όλη την διάρκεια του έτους.
 
Το νέο πρόγραμμα «ΑΘΛΑ» αφορά στο σύνολο των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης–Ψυχικού και προσβλέπει στην ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων και των πολιτών στις  αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος.» (ιστοσελίδα του «ΑΘΛΑ»).

 

 Athlitismos6

Open Τουρνουά Τένις, Σεπτέμβριος, Φιλοθέη

Το Τουρνουά διοργανώνεται από τον Α.Ο.Α.Φ. υπό την αιγίδα του δήμου, και περιλαμβάνει αγώνες Ανδρών και Γυναικών όλων των ηλικιών και κατηγοριών (Απλό – Διπλό – Μικτό). Ειδικότερα για τα μονά ανδρών οι κατηγορίες έχουν σχεδιαστεί ανά 5 ετία προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την πιο κοντινή ηλικιακά κατηγορία. 

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
 Athlitismos

Αγώνας Δρόμου Κολλέγιο Αθηνών, College Run, Οκτώβριος, Ψυχικό – Φιλοθέη

Διοργανώνεται από το Κολλέγιο υπό την αιγίδα του δήμου, και η απόσταση των διαδρομών πιστοποιείται από την AIMS (Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων) καθώς γίνεται ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Πραγματοποιούνται δύο διαδρομές απόστασης 5 & 10 χλμ.  και διεξάγεται επίσης και αγώνας 1 χλμ. για παιδιά 9 έως 11 ετών. 

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos2

Ο Δικός μου…Μαραθώνιος, Οκτώβριος, Νέο Ψυχικό

Είναι μια αθλητική εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα από ξεχωριστούς αθλητές του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΕΣΤΙΑ“. Ο Μαραθώνιος συνδιοργανώνεται από τον Ο.Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την “ΕΣΤΙΑ”.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos

Αγώνες Δρόμου Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Οκτώβριος, Ψυχικό

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχιση του θεσμού που διεξάγεται εδώ και 37 χρόνια στην δημοτική κοινότητα Ψυχικού! Περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο 5 & 10 χιλ., καθώς και αγώνες δρόμου για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos

Κυριακίδεια, Φεβρουάριος, Φιλοθέη

Οι αγώνες «Κυριακίδεια» διοργανώνονται στη μνήμη του περίφημου δρομέα Στέλιου Κυριακίδη, ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού. Τον αγώνα διοργανώνει στους δρόμους της Φιλοθέης, ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο δήμος, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ. 

 
Athlitismos

Αγώνες Δρόμου Moraitis Run, Μάρτιος, Ψυχικό

Οι αγώνες διοργανώνονται στους δρόμους του Ψυχικού από την Σχολή Μωραΐτη, σε συνεργασία με το δήμο μας, και τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Περιλαμβάνουν Ημιμαραθώνιο 5 & 10 χιλ., καθώς και αγώνες δρόμου για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos10

Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας, Μάρτιος, Νέο Ψυχικό

Σκοπός του ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων που διοργανώνεται από τον Π. Ο. Ψυχικού,υπό την αιγίδα του δήμου, είναι η ενίσχυση ενός οργανισμού (Μ.Κ.Ο.) εθελοντικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας με τρόφιμα μακράς διαρκείας και διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
 Athlitismos7

Φιλανθρωπικό Κολυμβητικό Event, Απρίλιος, Νέο Ψυχικό

Εκδήλωση, υπό την αιγίδα του δήμου, που συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και ρούχα για παιδιά από 7-17 ετών.  Το «Κολυμπώ για τους άλλους» περιλαμβάνει 30λεπτη κολύμβηση με αντίστοιχη χρονομέτρηση της απόστασης που θα διανύσει ο κάθε κολυμβητής.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos3

Γκαλά Στίβου Γυναικών, Μάϊος, Φιλοθέη

Τους αγώνες διοργανώνει για 15 χρόνια ο Α.Ο. Φιλοθέης, με τη στήριξη του δήμου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.  Πρόκειται για διεθνή συνάντηση κορυφαίων αθλητριών στίβου που πραγματοποιείται στο στάδιο της Φιλοθέης “Στέλιος Κυριακίδης”, και μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
chess2

Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, Μάϊος, Νέο Ψυχικό

Οργανωτές των αγώνων είναι το Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Ο.Κ.Α.Π.Α. και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού». Όλοι οι μικροί σκακιστές παίζουν 5 παρτίδες με αντιπάλους μαθητές της ίδιας ηλικίας και τάξης. Οι κληρώσεις γίνονται στα πλαίσια του Ελβετικού συστήματος με χρήση του σκακιστικού προγράμματος κληρώσεων  ‘’Swiss Manager’’.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
Athlitismos4

Αθλητικά Δρώμενα, Ιούνιος, Νέο Ψυχικό

Ο Αθλητισμός για τον Δήμο μας σημαίνει προσπάθεια, ευγενή άμιλλα αλλά και πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτής της γενικότερης προσπάθειας εντάσσεται και η διοργάνωση της Διαδημοτικής Συνάντησης Γυμναστικής για Όλους, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, που έχει σαν στόχο, να φέρει πιο κοντά την νεολαία μας με παιδιά από άλλους δήμους.

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 
 Athlitismos5

Nova Sport 3X3 Φίλιππος Συρίγος, Ιούνιος, Νέο Ψυχικό

Μία νέα διοργάνωση που εντάσσεται στην προσπάθεια συνεχούς στήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Πρόκειται για ένα τουρνουά μπάσκετ 3×3 FIBA endorsed και θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου & Κυριακή 22 Ιουνίου, στα 6 ανοιχτά γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού. 

 

Δείτε σχετικές πληροφορίες, εδώ.

 

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2015

Τελευταία Νέα