Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ιστορικά αθλητικά σωματεία

Pops
Στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού δραστηριοποιούνται αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλα τα αθλήματα στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε.
 
Τέσσερεις σύλλογοι εξ’ αυτών αποτελούν αθλητικούς “ηγετικούς φορείς” στον δήμο, οι οποίοι συνέδεσαν την ιστορία τους με την ιστορία του αθλητισμού στην κοινότητα στην οποία έχουν την έδρα τους. Παρουσιάζουμε τα ιστορικά αθλητικά σωματεία στην χρονολογική σειρά ίδρυσής τους.
 
 Pops

Ποδοσφαιρικός Όμιλος (Νέου) Ψυχικού

Ο Π.Ο.Ψ. είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Αθήνας. Ιδρύεται το 1926 ως ανεξάρτητο σωματείο από πρόσφυγες που είχαν έρθει από την Μικρά Ασία  με την επωνυμία «Μικρασιατική». Το 1948 μετά από συγχώνευση της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού και της Μικρασιατικής παίρνει το σημερινό του όνομα «Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού». Διαβάστε την συνέχεια της ιστορίας του Π.Ο.Ψ., εδώ, καθώς και την ιστορία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, εδώ.

Τα χρόνια που ακολουθούν γίνεται πόλος έλξεως για τους δημότες του Νέου Ψυχικού, με αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, διοργανώνει αθλητικούς αγώνες, κλπ. Ο Π.Ο.Ψ. παρέχει προγράμματα άσκησης για ενήλικες και παιδιά, στα αθλήματα του ποδοσφαίρου (ακαδημίες), κολύμβησης και γυμναστικής.

Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Ψ., εδώ.

Ιστοσελίδα Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ψυχικού, εδώ.

   
 AOAF

Αττικός Όμιλος Αντισφαίρισης Φιλοθέης

Ο Α.Ο.Α.Φ. ιδρύθηκε στις 27-12-1927 και η έδρα του ήταν στην Αθήνα, στο Κολωνάκι στην οδό Πλουτάρχου 1. Από το 1928 αθλητές και αθλήτριές του συμμετέχουν με επιτυχία σε Πανελλήνιους Αγώνες. Το 1955 ξεκινά η νέα πορεία του Ομίλου στην Φιλοθέη. Μετονομάζεται πλέον σε Α.Ο.Α.Φ. Τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, αλλά η αγάπη και οι προσπάθειες των Μελών συντελούν στην εξέλιξή του. Διαβάστε την συνέχεια της ιστορίας του Α.Ο.Α.Φ., εδώ.

Ο Όμιλος μεταμορφώθηκε τόσο που συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Ομίλων της χώρας παρέχοντας αθλητική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στο άθλημα της αντισφαίρισης (Τένις). Δείτε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, εδώ.

Διοικητικό Συμβούλιο Α.Ο.Α.Φ., εδώ.

Ιστοσελίδα Αττικού Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης, εδώ.

   
 AOF

Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης 

Ο Α.Ο.Φ. ιδρύθηκε το 1956 και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου εξελέγη ο Γρηγόρης Νικολάου. Ψυχή του Α.Ο. Φιλοθέης, από τα πρώτα του βήματα υπήρξε ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του 20ού αιώνα. Προς τιμήν του, το 1990 ο Δήμος έδωσε στο Γυμναστήριο της Φιλοθέης το όνομά του, ενώ ο Α.Ο.Φ. διοργανώνει από τότε τον ετήσιο δρόμο αντοχής “Κυριακίδεια” στις όμορφες γειτονιές του προαστίου.

Χιλιάδες παιδιά, νέες και νέοι πέρασαν από τις τάξεις του ως αθλούμενοι, έζησαν τις χαρές, εστερνίστηκαν τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, έμαθαν ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Πολλοί είναι οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες σε Πανελλήνιο και σε Διεθνές επίπεδο που προέρχονται από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης. Σήμερα καλλιεργεί τα αθλήματα του στίβου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του μπάντμινγκτον.

Διοικητικό Συμβούλιο Α.Ο.Φ., εδώ.

Ιστοσελίδα Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης, εδώ.

   
 AEPs

Αθλητική Ένωση Ψυχικού

Η Α.Ε.Ψ. είναι ένα μη – κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε στο Ψυχικό το 1985 από μία ομάδα φιλάθλων συμπολιτών μας, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Δημήτρη Χουλιαράκη. Το 1985, ο Δημήτρης Χουλιαράκης μαζί με τους Βασίλη Μυστριώτη, Κώστα Σαρρή, και Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο, ξεκίνησαν συζητήσεις για την οργάνωση ενός σωματείου που θα πρόσφερε μια αθλητική διέξοδο στα παιδιά τους.  Στην ομάδα προστέθηκαν κι άλλοι γονείς και σύντομα ιδρύθηκε η Αθλητική Ένωση Ψυχικού. Διαβάστε την συνέχεια της ιστορίας της Α.Ε.Ψ., εδώ.

Η Α.Ε.Ψ. παρέχει προγράμματα άθλησης υψηλού επιπέδου, για ενήλικες και παιδιά (ακαδημίες), στα αθλήματα του Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου, Τένις, Tae Kwon Do και Γυμναστικής. 

Διοικητικό Συμβούλιο Α.Ε.Ψ., εδώ.

Ιστοσελίδα Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού, εδώ.

   
 

Πηγή ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης

Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2016

 

Τελευταία Νέα